Manchester United verslaat ook Aston Villa

Olga Kroeders

Manchester United heeft met 3-1 gewonnen van Aston Villa in de Premier League. De ongeslagen koploper kwam al na 50 seconden op voorsprong via Wayne Rooney. De aanvaller trof voor rust nog een keer doel. Darren Bent bracht de spanning nog even terug in de 58e minuut, maar Nemanja Vidic breidde de marge weer uit.

Ook Arsenal kon een zege bijschrijven. De Londenaren waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor Everton. De bezoekers, met John Heitinga in de basis, kwamen nog wel op voorsprong via een buitenspeldoelpunt van Louis Saha. In de zeventigste minuut maakte Andrey Arshavin gelijk, waarna Laurent Koscielny de winnende treffer binnen kopte uit een hoekschop van Robin van Persie.

Chelsea zegevierde met 4-2 op bezoek bij Sunderland. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti revancheerde zich daarmee voor de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen. De miljoenenaankopen Fernando Torres en David Luiz deden nog niet mee bij Chelsea.

Sunderland kwam al na vier minuten op voorsprong via Phil Bardsley. Uit een strafschop bracht Frank Lampard zijn ploeg langszij en Salomon Kalou zette Chelsea op voorsprong. Via Kieran Richardson werd het toch weer gelijk. In de tweede helft beslisten John Terry en Nicolas Anelka het duel in het voordeel van de bezoekers.

Manchester United houdt een voorsprong van vijf punten op Arsenal. Chelsea staat vierde met een punt minder dan Manchester City en tien punten achterstand op de koploper.