Caro Emerald gunt haar componisten prijs

Redactie

Caro Emerald is erg trots dat haar nummer A Night Like This kanshebber is voor de titel beste Nederlandse lied 2010. De zangeres gunt vooral de drie componisten van het nummer de prijs. Initiatiefnemer Buma Cultuur maakte de nominaties vrijdag bekend. Emerald moet het opnemen tegen Marco Borsato en Guus Meeuwis met Schouder aan Schouder en Kanes No Surrender.

"Te gek dat we genomineerd zijn en vooral ook dat deze nominatie voor de componisten Jan van Wieringen, David Schreurs en Vince Degiorgio is. Zij verdienen het enorm wat mij betreft. Nu duimen dat we winnen op 3 maart", laat Caro op papier weten. De zangeres werd donderdag geopereerd aan een poliep op haar stembanden. Ze mag daarom een week niet praten en nog langer niet zingen.

De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt. Artiesten en hun muzikale team worden geselecteerd op basis van de verkoopcijfers en het aantal keer dat hun nummer is gedraaid. De winnaar wordt 3 maart bekendgemaakt tijdens het Buma Harpen Gala in Utrecht, dat wordt gepresenteerd door Yolanthe Sneijder-Cabau.


Caro Emerald (Foto: Novum)