Robben biedt wederom excuses aan voor 'wurgactie'

Olga Kroeders

Arjen Robben moet door het stof na zijn aanval op Thomas Müller. De Nederlander greep zijn Duitse ploeggenoot bij de keel.

Zaterdag tijdens het duel met Werder Bremen pakte Robben zijn ploeggenoot hardhandig aan, nadat deze met veel misbaar had gereageerd op een egoïstische actie van Robben. In een uitzending van Blickpunkt Sport zegt de linkspoot zijn verontschuldigingen te hebben aangeboden aan Müller.

"Het was niet slim van me", gaf Robben in de uitzending toe. "Ik had dit niet moeten doen. Ik moet ook toegeven dat het er agressief uitziet. Dat is absoluut niet goed. Ik ben een emotionele speler, maar ik moet me ook kunnen beheersen. Ik heb inmiddels met hem gesproken en de lucht is geklaard. We zijn weer goede vrienden."

"Ik haat het als je met je handen omhoog gaat staan", zei Robben na afloop van het competitieduel met Werder tegen Duitse media. Bayern zal een goede verstandhouding tussen Robben en Müller toejuichen, want het duo is ook dit seizoen weer belangrijk voor de ploeg van Louis van Gaal. Eerder bood Robben al zijn excuses aan richting Müller.