Draadloos toetsenbord voor Nintendo DS

Redactie

Nintendo brengt een draadloos toetsenbord op de markt voor de Nintendo DS en 3DS. Dat heeft bestuursvoorzitter Satoru Iwata van Nintendo bekendgemaakt tijdens een presentatie voor investeerders. Het toetsenbord wordt in april gebundeld verkocht met het Japanse spel Battle & Get! Pokémon Typing DS. In de nieuwe Pokémon-game staat het verbeteren van typevaardigheid centraal.

Het toetsenbord wordt draadloos, via een bluetoothverbinding, verbonden aan de Nintendo DS. Iwata laat weten dat het toetsenbord ook te gebruiken is voor bijvoorbeeld de iPhone of Android-telefoons. Of toetsenborden van andere fabrikanten werken met de DS is onduidelijk.

De Pokémon-personages in Battle & Get! Pokémon Typing DS zijn vooral bedoeld om kinderen te leren typen tijdens het spelen, maar Iwata zegt zich niet alleen op kinderen te richten. "Ook volwassenen zullen uitdaging kunnen vinden in deze software."

Battle & Get! Pokémon Typing DS wordt in april uitgegeven voor de Nintendo DS. Het spel en het toetsenbord zijn op dit moment enkel aangekondigd voor de Japanse markt.


(Foto: Novum)