Buemi: "Het wordt een belangrijk jaar"

Peterselieman

Sébastien Buemi voelt geen extra druk nu hij weet dat hij dit seizoen voor Scuderia Toro Rosso moet gaan presteren. De Zwitser begint aan zijn derde seizoen in de Formule 1 en weet dat zijn opvolgers staan te dringen. Vorig seizoen was de coureur vrijwel gelijkwaardig aan zijn teamgenoot Jaime Alguersuari.

"Dit is een belangrijk jaar. Ik denk niet dat het belangrijker is dan andere seizoenen, we zullen gewoon zo veel mogelijk punten moeten scoren. Wat er volgend seizoen gebeurt weet ik niet, we moeten ons eerst maar op dit jaar concentreren," zei Buemi tegen GPUpdate. Hij beseft dat onder meer derde rijder Daniel Ricciardo klaar staat om het stuur over te nemen.

Toro Rosso moest voor het tweede jaar op rij de bolide zelf bouwen, iets wat volgens Buemi geen problemen gegeven heeft. "Het team is goed bezig en we hebben al enkele ontwikkelingen met betrekking tot de auto op stapel staan. We hebben de zaken veel meer onder controle dan vorig jaar. We hebben meer ervaring, dus het wordt interessant om te zien hoe we het gaan doen."