Jans: "Eerst met Dost om tafel"

Denny (nyny83)

Nadat de rook is opgetrokken wil trainer Ron Jans eerst met zijn teleurgestelde spits om de tafel, alvorens de samenwerking wordt voortgezet.

Tegen de Leeuwarder Courant laat Jans weten dat hij begrijpt dat zijn spits teleurgesteld is. "Maar we moeten verder", meldt de oefenmeester aan het medium. Jans verwacht zijn topscorer gewoon op de training van woensdag, nadat de spelersgroep de dinsdag een vrije dag genoot. "Maar eerst gaan we om tafel, dat lijkt me logisch."

De 21-jarige Bas Dost zag zijn droomtransfer maandagnacht in rook opgaan, nadat Ajax en sc Heerenveen niet tot een overeenkomst kwamen. Voor de spits, die afgelopen zomer de overstap maakte van Heracles Almelo naar Friesland was dit een enorme domper. Via een arbitragezaak wilde de lange aanvaller een vertrek afdwingen, maar werd door de KNVB in het ongelijk gesteld.

Het is dus afwachten naar de uitkomst van het gesprek tussen de Friese club en de speler. Eventueel kan Dost van de zomer zijn gewenste transfer alsnog maken, maar tot die tijd zal hij nog bij Heerenveen in dienst zijn. De aanvaller wist dit seizoen, ondanks beperkte speeltijd, acht maal te scoren.