Red Bull toont RB7 in Valencia

Peterselieman

Red Bull Racing heeft vandaag voorafgaand aan de eerste wintertest in Valencia de bolide voor het seizoen 2011 onthuld. De Oostenrijkse renstal hoopt met de RB7 het succes te herhalen van vorig jaar toen de renstal constructeurskampioen werd en Sebastian Vettel de rijders titel pakte.

Dit jaar zullen Vettel en Webber wederom de auto besturen die op het eerste gezicht iets veranderd lijkt te zijn ten opzichte van de RB6. Zo heeft ook Red Bull er voor gekozen om de neus omhoog te brengen. De motorkap is groter dan vorig jaar en gaat hiermee tegen de trend van de andere teams in die voor een kleinere kap hebben gekozen. Ook de achtervleugel wijkt af van de eerder gepresenteerde bolides.

Vorig jaar was de Oostenrijkse renstal, mede dankzij hoofdontwerper Adrian Newey, dominant door in vijftien van de negentien races de polepositions te pakken en uiteindelijk negen zeges te boeken. Dat het in het kampioenschap nog tot de laatste race spannend bleef was te wijten aan de technische problemen en coureursfouten die her en der gemaakt werden.

Vettel zal vandaag de RB7 in Valencia aan de tand gaan voelen.