Mertens: "Dan maar in de zomer"

Olga Kroeders

Dries Mertens hoopte gisteravond nog op een transfer naar Ajax. Maar steeds kwam het besef dichterbij dat de overstap er niet in zat. Trainer Frank de Boer gaf zondag al aan dat er slechts één versterking zou komen: óf Dost, óf Mertens. Het werd geen van twee.

Gisteravond hoopte Mertens stiekem nog op een telefoontje. "Ik denk, dat ik bij Utrecht blijf", zei hij enigzins teleurgesteld tegenover De Telegraaf. "Eerlijk: als het nu niet gebeurt, dan maar in de zomer."

De aanvaller gaat er dus vanuit dat hij bezig is aan zijn laatste maanden in het shirt van Utrecht. Mertens wil overstappen naar een topclub. Dit op advies van de Belgische bondscoach Georges Leekens. "Als het dan niet lukt, misschien de zomer erna. En anders voetbal ik straks misschien wel bij Utrecht dat dan een topclub is", besluit hij met een lach.

Mertens was overigens niet de eerste keus van Ajax. De club uit Amsterdam wilde Bas Dost halen, maar sc Heerenveen bleef vasthouden aan een hoge transfersom. Ook Utrecht liet Mertens niet zomaar gaan. Naar verluidt wilde de club uit de Domstad ruim zeven miljoen euro ontvangen voor de Belg.