Iwema kan alleen maar hopen

Stefan (sportfreak)

het is nog zeer onzeker of Jasper Iwema komend seizoen kan uitkomen in het wereldkampioenschap wegrace. Vandaag werd duidelijk dat het team van Arie Molenaar, waarvoor Iwema komend seizoen zou gaan rijden, in grote financiële problemen verkeerd.

"Op dit moment heb ik een groot probleem. Ik kan alleen maar hopen dat het team op zijn poten blijft staan", aldus de 21-jarige Iwema, die vorig seizoen met 34 punten 16e werd in de 125cc klasse. "Ik wist wel dat er problemen waren. Sponsors haakten mede af doordat de tv-rechten wegvielen. Dan gaan ze naar andere dingen kijken. De realiteit is hard. Ik wil geen zielig verhaal houden en niet bedelen om geld, maar het team heeft wel wat moois te bieden. Ik heb vorig seizoen laten zien dat ik mee kan met de besten. Ik hoop dus maar dat er mensen opstaan die dat ook zien."

Molenaar moet voor komende vrijdag een bedrag van 350.000 euro hebben, anders gaat de stekker definitief uit het team. "Ik kijk nog maar niet verder dan vrijdag. Al weet ik wel dat het dan praktisch onmogelijk wordt om nog een ander team te vinden. Een week voor de eerste testsessies hebben de raceteams alles al ingevuld."