[Upd] Dost definitief niet naar Ajax

Jeffrey

Bas Dost krijgt maandagavond te horen of zijn transfer naar Ajax alsnog doorgaat. De spits spande een zaak aan tegen zijn huidige club sc Heerenveen. De arbitragecommissie heeft beide partijen maandagmiddag in Zeist gehoord en treedt nu in overleg. Naar verwachting is de uitspraak tussen 19.00 en 22.00 uur.

Dost gaf maandag aan dat het vertrouwen bij Heerenveen, waar hij weinig aan spelen toekomt, is verdwenen. Volgens Heerenveen, dat de vraagprijs inmiddels heeft verhoogd naar ongeveer 6 tot 7 miljoen euro, is van een vertrouwensbreuk geen sprake.

Update 19:05 uur

De arbitragecommissie heeft de vorderingen van Bas Dost afgewezen. sc Heerenveen hoeft hem niet naar Ajax te laten gaan. Dost is tevens veroordeeld tot het betalen van de kosten van de arbitrageprocedure. Dit werd zojuist bekendgemaakt door de persvoorlichter van de KNVB.

Update 20:02 uur

Bas Dost ondergaat momenteel een medische keuring bij Ajax. De speler ondergaat de keuring alvast mochten beide clubs later vanavond alsnog een akkoord bereiken.  

Update 21:57 uur

Bas Dost lijkt de transfer van sc Heerenveen naar Ajax te kunnen vergeten. Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, verwacht geen witte rook meer.

Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra vindt dat de club zich redelijk heeft opgesteld naar Ajax in de onderhandelingen over Bas Dost. "We zijn bereid geweest om nog een laatste beweging te maken. We zitten nu op kantoor en we wachten af of weer er alsnog uit kunnen komen. Omdat wij ook wel inzien dat deze zaak een aantal verliezers zou kunnen opleveren."

Update 0:06 uur

Bas Dost is definitief niet naar Ajax gegaan. De Amsterdammers boden voor de spits 4,5 miljoen euro plus een gratis speler en een percentage bij de doorverkoop. Heerenveen wilde niet lager gaan dan 5,25 miljoen, waardoor een overgang er volgens Ajax niet meer in zat. Daarop zijn de onderhandelingen om 23:00 uur gestaakt, zo wist SportPromotion, de belangenbehartiger van Dost, te melden.

Dost krijgt maandagavond uitsluitsel
Dost krijgt maandagavond uitsluitsel (Foto: ANP)