Bendtner: "Voor een spits is Henry in de buurt geweldig"

donroyco

Arsenal-spits Nicklas Bendtner was zeer te spreken over het recente bezoek van oud-sterspeler Thierry Henry op de training van The Gunners. "Het is een geweldig persoon voor op een training, één van de grootste spelers die ooit voor Arsenal heeft gespeeld. Vanuit het oogpunt van een spits, is het prachtig om zo'n gast om je heen te hebben."

"Hij heeft alles meegemaakt en je kunt alles blindelings van hem aannemen", zo vertelt Bendtner over het bezoek van Henry. De Deense aanvaller blikte ook terug op de periode waarin Arsenal met de zogenaamde Invincibles hoogtij vierde. "Ik heb nooit in de ploeg van de Invincibles gespeeld, maar ik heb wel met ze getraind. Ik denk dat we tegenwoordig een aantal geweldige spelers hebben, maar toen waren we ook wel heel erg goed", aldus Bendtner tegenover The News of the World.

"Het is moeilijk om de ploeg van nu met de ploeg van toen te vergelijken. Ik denk namelijk dat het spel vandaag de dag ook een stuk sneller wordt gespeeld dan destijds."

De 23-jarige aanvaller is zich bewust van het zware programma van Arsenal, maar lijkt de wedstrijden met vertrouwen tegemoet te treden. "We hebben een grote duels voor de boeg in  de Champions League en de Premier League. De winst op Huddersfield Town zal ons vertrouwen geven voor deze wedstrijden, vooral het treffen met FC Barcelona."