[FA Cup] Arsenal moeizaam door

Olga Kroeders

Arsenal heeft het bekerduel met Huddersfield Town vanmiddag met een klein verschil weten te winnen. Arsenal won met 2-1.

Op eigen terrein kwam Arsenal moeilijk voorbij de ploeg uit de League One. Een mogelijke reden was dat coach Arsène Wenger voor dit duel sterspelers Robin van Persie en Cesc Fàbregas op de bank liet beginnen. In de loop van de wedstrijden mochten beide spelers echter wel invallen.

Die invalbeurten bleken noodzakelijk. The Gunners kwamen weliswaar op een 1-0 voorsprong te staan door een eigen doelpunt van Peter Clark, maar Sébastian Squillaci werd nog voor de rust met een rode kaart van het veld gestuurd. Met tien man bleek Arsenal maar lastig stand te kunnen houden tegen The Terriers.

In de tweede helft wist Huddersfield toe te slaan. Dankzij Alan Lee stond in de 66e minuut de 1-1 op het scorebord en waren de kansen gekeerd. Toch was het Arsenal dat in de FA Cup blijft. Dankzij een benutte penalty van invaller Fàbregas won de Londense club met 2-1. De strafschop werd na een overtreding op Nicklas Bendtner overigens vrij gemakkelijk gegeven.