[WK] Vierde titel voor Vos

Frank (franklop)

Marianne Vos heeft voor de vierde keer in haar carriere de wereldtitel veldrijden veroverd. Vos had lang Katherine Compton (2e) en Katherina Nash (3e) bij zich, maar wist de Amerikaanse en Tsjechische in de slotronde achter te laten.

Al na twee rondes was het groepje favorieten uitgedund tot vijf rensters. Martianne Vos, Sanne van Paassen, Hanka Kupfernagel, Katherine Compton en Katherina Nash hadden al een gat geslagen. In de daarop volgende ronde moesten Van Paassen en Kupfernagel afhaken en zag het gat groeien doordat Compton het tempo hoog hield.

De dames hadden elke ronde moeite met een kleine helling, waar Vos bijna elke ronde wel onderuit ging. Desondanks waren de drie bij het ingaan van de slotronde nog bij elkaar. Na het beruchte hellinkje ging Vos aan en had direct een gat op Nash en Compoton.

Compton reed nog wel weg bij Nash, maar kon niet meer voorkomen dat Vos voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in totaal de wereldtitel veroverde. Compton verloor in de slotronde nog liefst zeventien seconden, maar werd wel tweede voor Nash en Kupfernagel. Sanne van Paassen werd zesde.