'Mubarak zet agenten in als 'thugs'

Steven (raistlin6)

Al Jazeera en andere bronnen wereldwijd meldden dat tientallen 'thugs' of plunderaars in verschillende plekken in Egypte politie-identiteitsbewijzen bij zich hadden toen zij werden gepakt door burgers die hun buurten bewaken. Dit sterkt de geruchten dat Hosni Mubarak deze plunderaars inzet om de demonstranten naar huis terug te laten keren.

Het leger schiet niet op de demonstranten en gaat vriendelijk met ze om, maar roept hen tegelijkertijd op terug naar huis te gaan om hun woningen en families te beschermen. Veel mensen gaven hier gehoor aan en langzaam lijken de demonstranten gewapend met stokken en messen hun wijken weer onder controle te krijgen.

Ondertussen komen er steeds meer meldingen van opstanden in gevangenissen waarbij duizenden gevangenen ontsnappen om hun deel bij te dragen aan de chaos. Niettemin zijn er nog duizenden demonstranten op het Vrijheidsplein. Scherpschutters bewaken het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het is onbekend hoeveel mensen zijn doodgeschoten, maar het lijkt duidelijk dat het aantal van 100 doden van vanochtend behoorlijk is toegenomen.