PS3-update 3.60 brengt online opslagfunctie

Kevin (Chixu)

Volgens Kotaku brengt de PS3-update 3.60 een handige nieuwe feature met zich mee. Het gaat hier om de zogenaamde 'Cloud-storage'. Dit betekent dat je savegames kunt uploaden op een server, zodat het ruimte bespaart en je het kunt opvragen op andere locaties. Het is echter wel alleen voor PlayStation Plus-gebruikers beschikbaar.

Na een aantal geruchten in 2009 is het dan volgens Kotaku zo ver. De nieuwe functie brengt veel voordelen met zich mee. Het bespaart veel ruimte op de harddrive en mocht je PlayStation 3 ooit gestolen of vernield worden, exploderen of zelfs spontaan je huis uit lopen, dan kun je via PSN gewoon je savegames weer opvragen. Als je bij een vriend of familie gaat spelen, dan is het natuurlijk ook leuk om je savegame te downloaden. Je zou zelfs savegames naar de NGP kunnen verzenden.

Er zitten echter wel een aantal addertjes onder het gras. De service is alleen beschikbaar voor Playstation Plus-gebruikers. Verder zegt Sony dat developers ervoor kunnen kiezen om niet mee te doen aan de 'Cloud-storage'. Het is namelijk verboden om savegames te delen op het internet. Het zou dus goed kunnen dat deze service niet beschikbaar is voor je favoriete games.

Sony gaat de feature 'Online Saving' noemen en het is dus inbegrepen bij de opkomende 3.60 update.