[WB] Nesbitt alweer de sterkste op 1.500 meter

Frank (franklop)

Christine Nesbitt heeft alweer een wereldbekerwedstrijd gewonnen op de 1.500 meter. De Canadese, ook al de sterkste bij de eerste drie wereldbekerwedstrijden van het seizoen, bleef in Moskou Ireen Wüst en Martina Sáblikova voor.

Diane Valkenburg was de eerste Nederlandse in de baan en zette 1.58,88 neer. In de derde rit moest Jorien Voorhuis het opnemen tegen de Canadese Shannon Rempel. Voorhuis kende sterke tussenrondes en bleef 0,95 onder de tijd van Valkenburg.

In de zesde rit wist Martina Sábliková als eerste onder de tijd van Voorhuis te duiken. De Tsjechische, die drie weken terug Europees kampioene allround werd, zette 1.57,51 neer. Laurinne van Riessen deed in de achtste rit een aanval op die tijd, maar klapte na een knappe eerste ronde in elkaar en moest de ritzege zelfs laten aan Ida Njatun. Van Riessen kwam uit op 2.00,01.

Het woord was daarna aan olympisch kampioene Wüst, die voortvarend van start ging. Ze bleef als eerste onder de 1.57 en kwam tot 1.56,93. In de slotrit moest Marrit Leenstra proberen bij Nesbitt te blijven. Nesbitt nam echter snel een voorsprong en bleef ook voor de tijd van Wüst ondanks een moeizame slotronde. Nesbitt kwam tot 1.56,80 en won daarmee alweer een wereldbekerwedstrijd. Leenstra eindigde net buiten het podium met haar 1.57,57.