Ferrari test in windtunnel Toyota

Peterselieman

Ferrari heeft bij de ontwikkeling van de F150 gebruik gemaakt van de windtunnel van Toyota. Het Italiaanse team zet voor dit jaar in op een grote aerodynamische sprong voorwaarts en besloot daarom niet alleen de eigen windtunnel, maar ook de meer geavanceerde van Toyota te gebruiken.

Ferrari had hierbij wel rekening te houden met de Resource Restriction Agreement, die de inzet van hulpbronnen beperkt. Echter bij het inhuren van externe capaciteit is meer toegestaan. Onder de beperkingen vallen onder meer het aantal mensen dat voor een renstal actief mag zijn, de inzet van de capaciteit van de windtunnel en de kracht van de servers van de CFD-computers.

Omdat hier de beperkingen liggen moet het team creatiever omgaan met de inzet van de mensen en of het zich meer richt op de windtunnel of zoals Virgin Racing volledig vertrouwt op de computer. Ferrari-teambaas Stefano Domenicali heeft gemeld dat het werk in de tunnel van Toyota er vrijwel op zit en dat de werkzaamheden zich nu naar het circuit gaan verplaatsen.