Alonso: "De F150 beter op mij afgestemd"

Peterselieman

Ferrari heeft vandaag de F150 gepresenteerd in Maranello. Coureur Fernando Alonso verwacht dat hij met deze auto beter uit de voeten zal kunnen, omdat de bolide meer afgestemd is op zijn rijstijl. Desondanks werd de Spanjaard met de 2010-bolide toch nog tweede in het kampioenschap.

"De auto waarmee ik vorig seizoen reed, gedroeg zich heel anders dan de wagens waarmee ik daarvoor had gereden. De nieuwe auto is een voortzetting van de wagen van vorig jaar, maar de technische mensen hebben dit keer meer rekening kunnen houden met mijn rijstijl. Ik zal daardoor met een beter gevoel in de auto zitten," zei Alonso.

"Bovendien ken ik het hele team nu. Ik weet nu hoe alle monteurs heten, iets wat vorig jaar in Bahrein nog niet het geval was. Vorig jaar had ik ook nog niet alle telefoonnummers van de jongens in de fabriek, maar die heb ik nu wel, dus ik heb tegenwoordig regelmatig contact met ze."

Na de presentatie heeft Alonso de F150 op Fiorano een shakedown gegeven. De Italiaanse renstal omzeilde de regel van het testverbod door filmopnamen van de auto te maken. Volgende week zal de bolide in Valencia echt aan de tand worden gevoeld.