Loverboy zes jaar de cel in voor mensenhandel

Redactie

Een 33-jarige Eindhovenaar moet zes jaar de gevangenis in voor mensenhandel. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van ruim 15.000 euro. De rechtbank in Den Bosch acht bewezen dat de man vier vrouwen in huis nam en hen heeft gedwongen of bewogen tot prostitutie.

De Brabander buitte de vier slachtoffers tussen augustus 2007 en juli vorig jaar uit in Eindhoven, Waalwijk en Utrecht. Bij twee vrouwen was sprake van geweld en dreiging met geweld.

Een van de slachtoffers zat langdurig in jeugdinrichtingen en werd op 17-jarige leeftijd verliefd op de Eindhovenaar. Hij misbruikte haar seksueel tussen haar achttiende en twintigste. Zij was als het ware zijn slaafje, meldt de rechtbank.

Een ander slachtoffer werd thuis geïsoleerd. De rechtbank vindt de manier waarop de 33-jarige de vrouwen behandelde in strijd met hun menselijke waardigheid. De inkomsten van de vrouwen gingen vrijwel volledig op aan de cocaïneverslaving van de verdachte en de slachtoffers. Twee slachtoffers krijgen een schadevergoeding van respectievelijk 5300 euro en 9950 euro.

De advocaat van de Eindhovenaar stelde onder meer dat de vrouwen zelf instemden met de prostitutiewerkzaamheden, maar dat verwierp de rechtbank. Uit bewijsmiddelen blijkt dat wel sprake was van een kwetsbare positie. Het feit dat de vrouwen uiteindelijk instemden met de prostitutiewerkzaamheden maakt zijn daden niet minder strafbaar.

De officier van justitie had twee weken geleden ook zes jaar cel geëist.