Horner: "Snelle RB7 kan weer discussie veroorzaken"

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat mocht de bolide van zijn team snel zijn deze weer veel stof voor discussie kan gaan vormen. Vorig jaar werd de legaliteit van de RB6 openlijk in twijfel getrokken, maar de auto werd niet illegaal bevonden. De RB7 kan bij dominantie hetzelfde overkomen.

Red Bull won vorig seizoen beide wereldtitels in de Formule 1 en Horner vindt het jammer dat het team niet de erkenning heeft gekregen voor het bouwen van een snelle auto. In plaats daarvan bleef het luchtje van illegaliteit hangen. "Het is onvermijdelijk dat er eenzelfde situatie onstaat als we ook komend jaar weer een snelle auto hebben. Het is iets dat er helaas bij hoort als je succesvol bent," zei Horner tegen Autosport.

"Ik denk dat sommige mensen er nu eenmaal moeite mee hebben dat we in vrij korte tijd ontzettend veel hebben bereikt. Red Bull is het meest spraakmakende team dat nu op de grid staat. Dat komt doordat we een eigen filosofie hebben, maar ook door de coureurs die voor ons rijden en omdat we onze zaken op een andere manier aanpakken dan andere teams."

"We nemen het dus maar gewoon op de koop toe dat de rest ons af en toe scheef aankijkt. We gaan proberen er niet al te veel op te letten, want het is belangrijker dat we ons op onszelf concentreren," sloot Horner af.