Sean Connery krijgt borstbeeld in Estland

Redactie

Sean Connery heeft in Estland een bronzen borstbeeld gekregen. Het evenbeeld van de acteur werd donderdag onthuld in de hoofdstad Tallinn. Het initiatief voor het kunstwerk kwam van de Scottish Club, een groep die bestaat uit Estlandse liefhebbers van Schotland en Schotse expats.

"Sir Sean Connery is zonder twijfel een icoon", sprak de Britse ambassadeur Peter Carter bij de onthulling. "Hij is bekend als James Bond, maar ook als de meest sexy man van de eeuw. Hij is een groot Brits acteur, een groot Schots acteur en een geweldig symbool voor Schotland."

Connery was niet aanwezig bij de onthulling, maar liet op afstand zijn waardering blijken. "Ik kan niet anders dan gevleid zijn door dit gebaar", liet hij weten. "Het beste aan iedereen van de Scottish Club en alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt."

De 80-jarige acteur woont op de Bahama's. Hij zegt pas terug te willen keren naar Schotland als het onafhankelijk wordt van Groot-Brittannië. Toch draagt Connery koningin Elizabeth een warm hart toe, meent Carter, gezien het feit dat hij in 1999 het ridderschap accepteerde.


Sean Connery krijgt borstbeeld in Estland (Foto: Novum)