[AO] Murray verslaat Ferrer in halve finale

Olga Kroeders

Andy Murray heeft David Ferrer geklopt in de halve finale van de Australian Open. De 23-jarige Murray was in vier sets te sterk voor de Spanjaard: 4-6, 7-6 (2), 6-1, 7-6 (2). De Schot staat zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar in de finale van het eerste grand slamtoernooi van het jaar. Novak Djokovic is zijn tegenstander.

Ferrer ging goed van start in de wedstrijd. De nummer zeven van de wereldranglijst brak Murray in de tiende game van de eerste set en kwam daarmee op een 1-0 voorsprong. In de tweede set leek zich eenzelfde scenario te voltrekken en kreeg de Spanjaard op 5-4 weer een kans op de service van Murray.

De Schot herpakte zich en trok de game naar zich toe. Op 5-5 brak hij zelf om vervolgens weer teruggebroken te worden. In de tiebreak trok de nummer vijf van de wereld alsnog aan het langste eind. Ferrer was even van slag en verloor de derde set kansloos met 6-1.

Ook de eerste Spaanse servicegame van de vierde set ging naar Murray, die op een 2-0 voorsprong kwam. Maar Ferrer brak terug en toen de daaropvolgende acht games naar de serveerders gingen, moest een tiebreak de beslissing brengen. Deze ging met 7-2 naar Murray, die na de verloren finale van vorig jaar tegen Roger Federer nu een nieuwe kans krijgt op de eindwinst.