Verdachte Duitse Mirco heeft bekend

Redactie

De Duitse man die is aangehouden wegens moord op en misbruik van de Duitse Mirco Schlitter (10), heeft bekend. De justitie in de Duitse stad Krefeld heeft dat vrijdag bekendgemaakt op een persconferentie.

De verdachte is de 45-jarige Olaf H., vader van drie kinderen en bezig aan zijn derde huwelijk. Hij was woensdag door de politie van zijn bed gelicht. Zijn gezin was totaal verrast en geschokt door de aanhouding. De man werkte in Bonn bij een groot telecombedrijf.

De jongen verdween vijf maanden geleden, vlak bij de Nederlandse grens. Justitie stelt dat hij een toevallig slachtoffer was van de vermoedelijke dader. De politie heeft na de vermissing van de jongen een van de grootste zoekacties uit de Duitse geschiedenis gehouden.

Volgens onderzoeksleider Ingo Thiel heeft de man de jongen ontvoerd en hem ontkleed. Daarna heeft hij geprobeerd seksuele handelingen te verrichten en toen gedacht: "Die kan ik niet meer naar huis laten gaan". Na zijn aanhouding was de vermoedelijke dader opgelucht. "Hij was zeer rustig en verklaarde: oké, dan zeg ik jullie waar de jongen ligt", aldus de onderzoeksleider. Verdachte Olaf H. had zijn slachtoffer niet begraven, maar neergelegd op een beschutte plek.

Anders dan gedacht bracht niet de Volkswagen de politie op het spoor van de verdachte. De man had zijn auto verkocht, waardoor die niet meer geregistreerd stond. De politie kreeg de verdachte in het vizier dankzij andere aanwijzingen, aldus de onderzoeksleider. De wagen is inmiddels met een Luxemburgs kenteken weer in gebruik. Hij is aangetroffen bij de luchthaven van Frankfurt.

Verdachte Mirco heeft bekend
Verdachte Mirco heeft bekend (Foto: ANP)