Schumi: "Kan nog steeds wereldkampioen worden"

Peterselieman

Michael Schumacher denkt dat hij het nog steeds in zich heeft om een achtste wereldtitel in de Formule 1 te pakken. De Duitser keerde vorig seizoen na drie jaar afwezigheid terug in de F1 en had het lastig. Toch wist hij tegen het einde van het seizoen enkele goede resultaten neer te zetten.

Velen dachten dat Schumacher de helm na een jaar weer aan de wilgen zou hangen, maar de Duitser zegt tegen F1 Racing dat hij zijn contract uit zal dienen. Op de vraag of hij in 2011 wereldkampioen zou kunnen worden zei hij: "Ja, absoluut. Ik heb niet voor niets een contract voor drie jaar getekend. Het is duidelijk dat we nog niet staan waar we willen zijn, maar we hebben er veel werk in de comeback gestopt en ik denk dat we dit jaar een kans hebben."

"Is het in de geschiedenis van de Formule 1 gebeurd dat iemand van een laag niveau terugkwam en meteen weer begon te winnen? Zelden," ging de zevenvoudig wereldkampioen verder. "Ik ben er van overtuigd dat we dit jaar voor zeges kunnen gaan en mogelijk zelfs voor het kampioenschap. Ik hoop het, want ik ben op een missie en wil daarin slagen. Ik ga er alles aan doen om goed te presteren. Mocht dat niet in 2011 lukken, dan moet het in het laatste jaar."