'NGP's wereldwijde launch gaat falen'

Kn0x

De NGP, het nieuwste pareltje van Sony, komt eind dit jaar uit, is de verwachting van Sony. Sony wil echter de handheld overal in de wereld tegelijk uitbrengen, maar het is mogelijk dat dit niet geheel volgens plan gaat. Sony vreest dat ze de vraag niet kunnen realiseren tijdens de launch.

In een interview met Engadget legt SCEA chief Jack Tretton uit dat de logistieke zaken een probleem kunnen vormen. Sony heeft al ervaring met het uitbrengen van vele handhelds/consoles en is er bang voor dat zij niet aan de vraag naar de NGP kunnen voldoen. Het is dus mogelijk dat delen van de wereld de NGP niet dit jaar in handen hebben, maar pas in Q1 van 2012. 

"I think our goal is always to launch holidays when the majority of sales are done. You want to have a worldwide simultaneous launch.

Having said that, this'll be our sixth platform launch, and it's very difficult to have the quantities to be able to launch on a worldwide basis on the same date. So while that's the goal, the reality might be something different.

I think our goal is, we would get at least one territory out by the end of holiday 2011."

Als we terugkijken naar de andere handheld van Sony, de PSP, dan zien we dat probleem daar al optreden. De PSP kwam in december 2004 uit in Japan. Europeanen konden echter pas spelen in september 2005. Een verschil van 9 maanden. Wanneer de handheld officieel uitkomt is nog niet bekend, maar meer nieuws hierover zal tijdens de E3 bekend worden gemaakt.