Aandewiel: "We zullen gas moeten geven"

Olga Kroeders

Gert Aandewiel, samen met John Karelse verantwoordelijk voor het eerste elftal van NAC Breda, zag zijn ploeg gisteren met 4-1 verliezen in Amsterdam. Na de bekernederlaag zal hij spelers moeten oplappen.

Zondag staat immers opnieuw het duel tussen beide ploegen op de rol, dan in competitieverband. "Ik denk dat we Ajax op een manier hebben bestreden die succes kan opleveren. We kwamen ook 0-1 voor en dan hoop je dat het bij hun in de koppies gaat spelen", doelde Aandewiel op de 3-0 nederlaag van Ajax bij FC Utrecht.

"Het gaf hoop. Daarna hebben we het moeilijk gehad en stonden we onder redelijk grote druk. De gelijkmaker is in meerdere opzichten zonde. Siem de Jong liep langs drie spelers van ons en hielp daarmee Ajax weer in het zadel. De fase daarna beperkten we ons tot verdedigen en er sporadisch uitkomen."

"Een cruciaal punt is dat er een strafschop gegeven wordt, in mijn ogen onterecht. De grootste kans voor ons was daarna voor Donny Gorter, maar Maarten Stekelenburg stond fantastisch te keepen. Dat deed Jelle ten Rouwelaar ook bij ons. Het was sneu voor ons dat we toen we alles of niets gingen spelen alsnog tegen een 4-1 nederlaag aanliepen. Dat doet pijn, maar die moet snel weg zijn. Zondag wacht Ajax", zei Aandewiel met een knipoog. "We zullen vol gas geven."