Griekse politie pakt terreurverdachte op

Redactie

De Griekse politie heeft een 22-jarige man aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de verzending van een reeks bompakketjes door een gewapende anarchistische groep in november.

De verdachte werd woensdag gearresteerd in een van de duurdere wijken van Athene. Hij had een 9mm-vuurwapen met twee patroonhouders voor elk vijftien kogels, een namaakhandgranaat en een vervalste identiteitskaart bij zich, zei de politie donderdag.

De militante Samenzwering van Cellen van Vuur eiste in november de verantwoordelijkheid op voor de verzending van een reeks bompakketjes naar ambassades in Athene en regeringsfunctionarissen in verschillende Europese landen. Negen vermoedelijke leden van de groep staan momenteel terecht voor eerdere aanslagen.

De Griekse regering meldde donderdag dat bij de Griekse ambassade in de Spaanse hoofdstad Madrid een brief met enkele kogels is bezorgd. Over de inhoud van de brief deed het ministerie van buitenlandse zaken geen mededelingen. Bij het Griekse consulaat in Barcelona werd woensdag een soortgelijke kogelbrief bezorgd.

Vorige maand stuurden anarchisten in Italië bombrieven naar drie ambassades in Rome uit solidariteit met gearresteerde anarchisten in Griekenland.