De Boer: "Hopen dat Suárez er zondag bij is"

Niels (DerMeister)

Frank de Boer kon na afloop van Ajax – NAC Breda (4-1) weinig vertellen over de toekomst van Luis Suárez. Een transfer van de Uruguayaan naar Liverpool zou volgens Voetbal International afgeketst zijn.

De Boer, die zijn ploeg donderdag met 4-1 zag winnen van NAC, was niet spraakzaam over de onderhandelingen tussen Ajax en Liverpool. "Ik heb me vandaag op de wedstrijd tegen NAC gericht en heb verder niks gehoord", zei De Boer op de persconferentie. De trainer vond het moeilijk een uitspraak te doen over het meespelen van zijn voormalig aanvoerder in Breda.

"Ik hoop dat Suárez er zondag bij is voor ons", aldus de trainer. "Ik heb vandaag geen aanwijzingen kregen dat dat anders is. Als dat zo zou zijn geweest was het vermoedelijk wel uitgelekt." De Boer zag tot zijn tevredenheid dat Siem de Jong donderdag zijn doelpuntje meepikte.

Ajax verlangt naar verluidt 35 miljoen euro voor haar sterspeler, terwijl Liverpool niet verder wil gaan dan vijftien miljoen. Donderdag deed de Engelse club een ultieme poging Suárez weg te plukken uit Amsterdam, maar volgens VI zijn ook die onderhandelingen op niets uitgelopen.