Amersfoorts ziekenhuis nog hele week dicht

Redactie

Locatie Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort blijft nog de hele week dicht. Dat meldt het ziekenhuis maandag op zijn website.

Het ziekenhuis draait op noodstroom nadat er vrijdag brand uitbrak in het transformatorhuis van de locatie Lichtenberg. Patiënten werden uiteindelijk uit voorzorg geëvacueerd, omdat het ziekenhuis niet alleen op noodstroom kan draaien.

Installateurs zijn maandag bezig geweest om de hoofdstroomverbindingen tijdelijk om te leiden. Netbeheerder Stedin zei eerder maandag nog te verwachten dat het ziekenhuis op z'n vroegst woensdagochtend weer over het hoofdnetwerk kan beschikken.

Volgens het ziekenhuis wordt er hard gewerkt aan een 'stabiele en veilige stroomvoorziening', maar is het nog niet duidelijk wanneer de problemen zijn opgelost.

Meander liet maandag weten dat het goed gaat met de geëvacueerde patiënten. De meesten zijn ondergebracht in omliggende ziekenhuizen en andere locaties in Baarn en Amersfoort. Volgens het ziekenhuis is er veel bedrijvigheid op deze locaties, maar heerst er een rustige sfeer. Artsen houden contact met hun patiënten en gaan op bezoek.

Bij de evacuatie werden zaterdag ambulancebroeders uit het hele land ingezet. Van de 172 patiënten gingen er 34 naar huis. Intensive-carepatiënten waren vrijdag al naar omliggende ziekenhuizen gebracht.