Schademeldpunt brand Moerdijk gesloten

Redactie

Het telefoonnummer waar mensen schade konden melden die zij hadden opgelopen door de brand bij Chemie-Pack is gesloten. Dat meldt de website crisis.nl. Volgens de gemeente Moerdijk komen er weinig nieuwe meldingen binnen en is daarom besloten het telefoonnummer op te heffen.

De gemeente stelde het telefoonnummer in om inzicht te krijgen in het aantal schademeldingen, de omvang van de schade en het soort schade van de grote chemiebrand die op 5 januari uitbrak. Moerdijk stelt daar nu een goed beeld van te hebben. Hoe groot de schade is en hoeveel meldingen er zijn binnengekomen, is niet bekend.

Maandag werd ook bekend dat de GGD's en huisartsen in de omgeving van Moerdijk na de brand bij Chemie-Pack ruim tweehonderd meldingen van gezondheidsklachten hebben binnengekregen. In de meeste gevallen ging het om klachten aan luchtwegen en huid, hoofd- en keelpijn en prikkende ogen, tong en lippen.

De politie heeft maandag vijf woningen en een bedrijfspand doorzocht in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar de brand. Er zijn gegevensdragers met digitale informatie en administratie in beslag genomen.

Het OM vermoedt dat Chemie-Pack heeft gehandeld in strijd met de vergunning en is op zoek naar mogelijke strafbare feiten die daar mee te maken hebben.