Lotus-teams in maart voor de rechter

Peterselieman

De strijd tussen Team Lotus en Lotus Renault GP lijkt zich voort te gaan zetten voor de rechter. Beide Formule 1-renstallen steggelen over het gebruik van de naam Lotus en onderhandelingen deze winter lijken te zijn mislukt. Daarom is een rechtszaak de enig overgebleven optie.

Group Lotus vroeg vandaag aan de Britse rechter om alvast een voorlopige uitspraak te doen, maar deze ging hier niet in mee en noemde de datum van 21 maart om de rechtszaak van start te laten gaan. Vanaf die datum zullen Team Lotus van Tony Fernandes en autofabrikant Group Lotus, dat zich ingekocht heeft bij Lotus Renault GP, gaan strijden om het gebruik van de legendarische naam. De zaak zal naar verwachting tien dagen in beslag nemen.

Team Lotus claimt dat Group Lotus onder een vijfjarig contract uit wil komen om samen een Lotus-team in de Formule 1 te runnen. Ook gaat de rechtszaak om het gebruik van de naam Team Lotus, waar Group Lotus het recht op meent te hebben. Het afwijzen van een voorlopig vonnis mag in ieder geval gezien worden als een overwinning voor Team Lotus. Wordt vervolgd ...