Twee Nederlanders willen FIA-opleiding volgen

Peterselieman

De nieuwe opleiding die autosportfederatie FIA opgezet heeft voor jonge coureurs heeft twee Nederlandse inschrijvingen getrokken. Robin Frijns en Kevin Abbring hopen toegelaten te worden tot de Young Driver Excellence Academy.

Frijns is de laatste kampioen in de Formule BMW, terwijl Abbring zich met de beste jonge rallyrijders kan meten. Ook de Belg Stoffel Vandoorne behoort tot de negentien rijders die zich van zes tot en met acht februari in het Oostenrijkse Melk moeten melden om het tegen elkaar op te nemen. De factoren prestaties, fitness, omgang met de media en teamwork worden gemeten en een psychologische test zal er worden afgenomen. De tien besten worden toegelaten tot de academie.

Oud Formule 1-coureur Alexander Wurz en WRC-navigator Robert Reid zullen de talenten gaan begeleiden. "Het is goed om te zien dat er zoveel getalenteerde coureurs zich hebben aangemeld voor het eerste jaar van de academie. Het geeft aan dat jonge rijders behoefte hebben aan dit soort training, zowel op als buiten het circuit," zei Wurz.