Investeerders EA hebben weinig hoop in SW: The Old Republic

Mday

Investeerders van EA hebben weinig vertrouwen in de release van de veelbesproken MMO Star Wars: The Old Republic. Dit komt volgens Mike Hickey, analist bij Janco Partners, onder andere door EA's slechte reputatie met betrekking tot het lanceren en onderhouden van succesvolle MMO's.

Volgens Hickey verwachten de investeerders moeilijkheden die The Old Republic gaat opleveren vanwege de schaal en kosten van de lancering. De MMO zou volgens EA zelf al 100 miljoen dollar hebben gekost (volgens andere zelfs drie keer zoveel). Deze onzekerheid wordt nog eens versterkt door de moeizame launch van Warhammer Online, die minder spelers opbracht in de eerste week en te kampen had met een leegloop in de maanden daarna.

De analist merkt ook op dat dit wantrouwen ook kan liggen aan het feit dat de game inzet op een maandelijks betalingssysteem, terwijl de MMO markt zich steeds meer roert op de free to play-markt. Ook de milde previews, de hoge kosten en de royalties aan LucasArts zouden dit kunnen veroorzaken.

The Old Republic moet eind 2011 uitkomen.

SWTOR
" You will fail, Jedi! "