Pedrosa: "Niet honderd procent bij eerste test"

Jeffrey

Motorcoureur Dani Pedrosa denkt nog niet helemaal fit te zijn voor de eerste testsessie in Maleisië. Vorig jaar brak Pedrosa zijn sleutelbeen tijdens een zware crash in Japan. Deze maand weer traint de Spanjaard weer op zijn Hondamotor.

"Nadat ik groen licht had gekregen van de doktoren, ben ik in Zwitserland gaan trainen", aldus de Spanjaard tegenover de site van MotoGP. "Ik heb een hele maand niets kunnen doen, terwijl de rest waarschijnlijk wel hard heeft getraind. Ik kan nu nog steeds niet tot het uiterste gaan, omdat het lichaam dat nog niet toelaat, maar samen met mijn coaches werk ik er hard aan om weer fit te worden. Het is een langzaam proces, maar het gaat allemaal wel de goede kant op."

"Ik kijk nu uit naar de eerste test", besloot Pedrosa. "Ik heb een paar zware maanden achter de rug, maar als alles weer beter gaat, krijg je er automatisch weer zin in. Ik zal tijdens de eerste test nog niet honderd procent zijn, maar als ik de motor goed kan controleren, ben ik al tevreden. Deze eerste test is voor mij dus vooral belangrijk om te kijken hoe ik ervoor sta met mijn herstel."