Van Calker: "We zijn nog heel"

Peterselieman

Bobsleeër Edwin van Calker ging met zijn viermansteam gisteren bij het EK in Winterberg op de kop, waardoor de equipe zich tevreden moest stellen met een veertiende plaats. De wedstrijd telde ook mee voor de wereldbeker, waarin de Nederlanders zeventiende werden.

"We zijn nog heel," zei Van Calker die niet geschrokken is van zijn crash. "Ik maakte een stuurfoutje in bocht elf, waardoor we in bocht dertien op de kop gingen. Maar een bocht later kwam hij weer op vier ijzers te staan, zodat we toch een notering in de uitslag kregen. Dit kan gewoon gebeuren. Het hoort bij de sport. En gelukkig is iedereen er heel uitgekropen en is de slee ook nog in orde."

Van Calker is te spreken over de vorderingen die er gemaakt worden met de viermansbob. "De eerste manche waren we tiende. Dat is helemaal niet slecht, want we zijn pas twee weken onderweg met de nieuwe slee en ijzers. En de starttijd ziet er ook goed uit."

Voor de equipe van Van Calker is nog onduidelijk welke steun ze van de Nederlandse bobsleebond kunnen verwachten. "De situatie is nog niet helemaal duidelijk, want het gesprek is weer uitgesteld. Maar we hebben een fantastische hoofdsponsor, dus we kunnen er nog een mooi seizoen van maken." De wedstrijd in de viermansbob werd gewonnen door Duitsland I van stuurman Manuel Machata.