Huis D66-kandidaat met stront bekogeld

Steven (raistlin6)

De woning van Alex Hijgenaar, kandidaat-statenlid voor D66, in het Zeeuwse Bruinisse is vrijdag bekogeld met onder andere zakken hondenpoep. Hijgenaar vermoedt dat 'de terreur te maken heeft met een standpunt van D66 voor de komende verkiezingen van de provinciale staten'.

"Wat er precies gebeurd is dat weten we niet, want de gordijnen waren dicht en het was natuurlijk om 22.00 uur vrijdag al donker", zo vertelt Hijgenaar tegen Omroep Zeeland. Maar de D66-man hoorde enkele geluiden en liep naar buiten om te kijken wat er loos was. "Ik zie een hoeveelheid rommel tegen mijn garagedeur plakken en voor de ramen van mijn studeerkamer op de grond liggen", even later ontdekte de geschrokken politicus ook een zak stront op zijn auto.

Alex Hijgenaar gaat ervan uit dat het motief van de daders binnen de politieke sferen ligt, hij beargumenteert dit als volgt in een interview met de provinciale omroep: "Je kan maar één reden bedenken. Ik heb de laatste tijd niemand gesneden en in de sloot gereden. Ik heb met niemand ruzie gehad, dus het moet iets zijn wat in de publiciteit gebeurd is met D66 en de statenverkiezingen." Hijgenaar vertelt dat het mogelijk te maken heeft met de plannen rond een Randstadprovincie en de rol van Goeree-Overflakkee daarin.

Hijgenaar heeft geprobeerd aangifte te doen, maar dat is mislukt. Een diender vertelde via de telefoon dat hij er hoogstens een melding van kan maken. De D66-lijsttrekker nodigt tot slot de besmeurders van zijn woning uit voor een gesprek, 'maar dan wel het liefst in de openbaarheid'.