[NFL] Uitslag NFC Championship wedstrijd

Matthias (Veritaz)

De Green Bay Packers hebben zich geplaatst voor de Super Bowl. Het team van quarterback Aaron Rodgers won vanavond van de Chicago Bears. In Chicago werd het 21-14 in een opmerkelijke wedstrijd.

Green Bay kwam goed uit de startblokken. In de eerste helft werd een makkelijke 14-0 voorsprong gepakt. De offense van Rodgers leek weinig last te hebben van defense van de Bears en hij leidde zijn team twee keer naar de endzone. De defensie van Green Bay had ondertussen niks te duchten Jay Cutler en de aanval van de Bears, die weinig ritme konden opbouwen.

De tweede helft begon met een verrassing, want Cutler werd vervangen door Todd Collins, een veteraan. Cutler leek een blessure aan de knie te hebben. Collins kon echter zijn team ook niet aan het draaien krijgen en werd op zijn beurt vervanger door Caleb Hanie. Hanie had meer succes en bracht de Bears terug in de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 21-14 en Hanie had een kans de Bears op gelijke hoogte te brengen, maar een interception van Sam Shields gooide de wedstrijd op slot.

In de Super Bowl ontmoeten de Packers de New York Jets of de Pittsburgh Steelers. Deze teams spelen vannacht om een plaats in de Super Bowl.