Emanuelson per direct naar AC Milan

Niels (DerMeister)

Ajax en AC Milan zijn overeen gekomen dat Urby Emanuelson met onmiddellijke ingang de overstap naar de Italiaanse club maakt. De speler stond tot en met 30 juni 2011 onder contract bij Ajax. Aangezien hij tussentijds vertrekt, ontvangt Ajax een transferbedrag van ongeveer 1,8 miljoen euro.

De 24-jarige Emanuelson doorliep bij Ajax de gehele jeugdopleiding. Op 24 februari maakte de linkspoot zijn debuut in de wedstrijd tegen AJ Auxerre (3-1 verlies). Emanuelson speelde in totaal 256 officiële wedstrijden en wist daarin 22 keer te scoren.

Met Ajax won hij drie keer de KNVB Beker (2006, 2007 en 2010) en tweemaal de Johan Cruijff-schaal (2006 en 2007). Emanuelson speelde tot nu toe 13 keer in het shirt van het Nederlands elftal.

Trainer Frank de Boer vindt het jammer dat Emanuelson direct naar AC Milan vertrekt: "We hadden hem liever willen behouden, maar Urby gaf duidelijk aan dat hij nu al wilde gaan. Liever had ik hem over een half jaar pas zien gaan. Urby is op en top Ajacied en ik wens hem het allerbeste bij AC Milan. We gaan ons best doen om hem op een mooie manier afscheid te kunnen laten nemen van de club en dus ook van de supporters."

Het is nog niet bekend of Ajax een vervanger zal halen voor Emanuelson. "De linkerflank is niet drukbezet. Er komen wel talenten aan, hele goede talenten zelfs. Daarom wilden we Urby het liefst nog een half jaar behouden. We moeten heel goed nadenken of we iemand moeten halen. We moeten de talenten ook niet in de weg gaan staan natuurlijk", aldus De Boer.