[WK] Wolf wint 500m, Boer tweede

Olga Kroeders

De tweede 500 meter voor vrouwen van dit weekend bij het WK sprint in Heerenveen is gewonnen door Jenny Wolf. Wolf kwam tot 38,33. Margot Boer was met de tweede plaats de beste Nederlandse. Christine Nesbitt, die derde werd, behield de leiding in het algemeen klassement.

Ireen Wüst was in de elfde rit de eerste Nederlandse op het ijs. Ze moest het opnemen tegen de Duitse Judith Hesse. Hesse opende sterk en Wüst kon alleen maar volgen. Dankzij een sterke laatste ronde kwam de rijdster van TVM tot 39,21, langzamer dan gisteren. Hesse kwam in 39,02 over de meet. Heather Richardson kwam in de rit erop tot 38,46 de tot dan snelste tijd.

Margot Boer en Laurine van Riessen troffen elkaar in de dertiende rit. Van Riessen opende snel met Boer er net achter. Boer bleef Van Riessen op de finish net voor: 38,44 om 38,62. Jenny Wolf, die gisteren de eerste 500 meter won, moest het in de eennalaatste rit opnemen tegen Nao Kodaira. Wolf opende langzaam met 10,53 en maakte een aantal missers in haar slag. Ze versloeg de Japanse wel en kwam in 38,33 over de streep.

Annette Gerritsen en Christine Nesbitt vormden het laatste paar. Gerritsen opende in 10,4. Nesbitt vocht zich echter terug en kwam in 38,45 over de streep terwijl Gerritsen tot 38,47 kwam.