Milan-coach Allegri prijst Emanuelson

Jeffrey

Urby Emanuelson heeft bij zijn aankomst in Milaan direct de complimenten van zijn toekomstige trainer te pakken. ''We hebben hem nodig.''

Helemaal zeker is het nog niet, dat Urby Emanuelson al deze transferperiode Ajax voor de Italiaanse koploper verruilt, maar de kans is erg groot dat Ajax nog geld gaat vangen voor de linkspoot. Als het aan AC Milan-coach Massimiliano Allegri ligt speelt de dertienvoudig international op zeer korte termijn in het rood-zwarte shirt.

''We hebben hem nodig'', zegt Allegri over Emanuelson die op het punt staat een contract voor 3,5 jaar te tekenen. ''Hij was één van onze doelen om te halen in de winterstop. We hebben Emanuelson in het Champions League duel tegen ons in de ArenA gevolgd en hij maakte indruk op ons'', aldus de Italiaan.

De trainer noemde de linkerflankspeler veelzijdig. ''Hij is erg dynamisch, heeft een goede techniek en kan op verschillende positie worden ingezet. Urby kan op links zowel als middenvelder en verdediger uit de voeten, maar ik ben ervoor om hem in de middenlinie in te zetten.'' Omdat Emanuelson hoogstwaarschijnlijk nu al naar Milaan vertrekt vangt Ajax een transferbedrag van minimaal 1,7 miljoen euro voor de Nederlander. Dit bedrag kan nog oplopen tot twee miljoen.