Aissati: ''Niet het Vitesse dat we voor ogen hebben''

Jeffrey

Willem II behaalde gisteren de eerste overwinning van het seizoen. Slachtoffer was Vitesse, dat met 1-0 ten onder ging in Tilburg. Ismaïl Aissati is ontgoocheld.

De van Ajax gehuurde middenvelder vond de nederlaag bij hekkensluiter Willem II een afgang, zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Als je ziet hoe we de eerste helft spelen; onherkerbaar. Ik zag een team dat niet aan de bal durfde te komen. Dit is niet het Vitesse dat we voor ogen hebben", aldus Aissati. "Ik sta hier echt met een gevoel van dat het zo niet langer door kan gaan."

Vitesse staat door de nederlaag nog steeds op een teleurstellende vijftiende plaats en zou vandaag kunnen worden gepasseerd door nummer zestien Excelsior. De Arnhemmers proberen onder leiding van clubeigenaar Merab Jordania de club een impuls te geven. In het kader daarvan verschenen gisteravond weer drie nieuwe spelers in de basis. Jordania wil dat de club zich over drie jaar in de titelstrijd mengt. Voorlopig probeert Vitesse echter weg te blijven uit de degradatiezone.

Aissati zet zijn vraagtekens bij de instelling van de ploeg. "Ik denk dat het de mentaliteit is. De tweede helft had Willem II niks te vertellen, maar daar hebben we niks aan", aldus de Marokaanse spelmaker.