Weer tegenslag voor Pride and Prejudice and Zombies

René (MrManiak)

Het zit niet mee met de productie van de film Pride and Prejudice and Zombies. Waar enige tijd terug de eerste regiekeuze David O. Russell de benen nam, is nu ook de second director Mike White vertrokken. Naar eigen zeggen heeft hij deze keuze genomen omdat hij te druk bezig is met een nieuw project voor televisiezender HBO, waar hij niet onderuit kan komen. Ook is hij 'teleurgesteld dat hij niet mee kan werken, maar het kan qua tijd nu eenmaal niet anders'. Lionsgate staat nu voor de zware taak om weer een nieuwe regisseur te vinden.

Op dit moment is nog zeer weinig bekend over de film. Wat wel vast staat is dat Natalie Portman de film zal produceren. Het verhaal van de film zal ook grotendeels worden zoals is geschreven in het boek. Elizabeth Bennet zoekt de liefde van haar leven in de bekende, 19e-eeuwse setting in Groot-Brittannië. Het zoete verhaal slaat om als blijkt dat ze er alleen voor staat als de zombies alles en iedereen vernietigen. Mr. Darcy treedt op als reddende engel, maar is hij de ware voor Bennet?

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen en Seth Grahame-Smith. Laatstgenoemde heeft er een handje van om bekende verhalen en vertellingen te pakken en hieraan zombies, ninja's of zeemonsters toe te voegen. Andere boeken hem zijn Abraham Lincoln, Vampire Hunter en Sense and Sensibility and Sea Monsters, maar ook verschillende handboeken zoals How To Survive A Horror Movie (met voorwoord van Wes Craven) en The Spider-Man Handbook.


Pride and Prejudice and Zombies