[Bundesliga] Robben scoort voor winnend Bayern

Niels (DerMeister)

Bayern München heeft de competitiewedstrijd tegen FC Kaiserslautern ruim gewonnen; 5-1. Arjen Robben was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Bayern-spits Mario Gomez scoorde maar liefst driemaal.

Voor rust was Robben de absolute smaakmaker aan de kant van Bayern. Voor het eerst dit seizoen kreeg onze landgenoot, die langdurig geblesseerd was, een basisplaats van trainer Louis van Gaal. Vanaf minuut één was hij een grote plaag voor de verdediging van Kaiserslautern. Pas op slag van rust resulteerde dit in een doelpunt. Op aangeven van Thomas Müller scoorde Robben zijn eerste officiële doelpunt sinds de WK-wedstrijd tegen Uruguay.

Na rust denderde Bayern stevig door. Nadat Jan Moravek namens Kaiserslautern de aansluitingstreffer scoorde, wist Mario Gomez met een loepzuivere hattrick zijn ploeg op 4-1 te zetten. In de blessuretijd bepaalde Müller de eindstand; 5-1.

Der Rekordmeister liep door de overwinning twee punten in op Borussia Dortmund, dat zelf met 1-1 gelijkspeelde tegen VfB Stuttgart. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt veertien punten in het voordeel van Dortmund.