[Premier League] Liverpool boekt broodnodige overwinning

Olga Kroeders

Manager Kenny Dalglish heeft na zijn terugkeer bij Liverpool eindelijk de eerste overwinning te pakken. Aan de hand van de uitblinkende Raul Meireles werd met 3-0 gewonnen bij Wolverhampton Wanderers. Meireles gaf de assist voor de openingstreffer van Fernando Torres en nam zelf op schitterende wijze de tweede goal voor zijn rekening. Torres maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van.

Door de zege stijgt Liverpool van de dertiende naar de tiende positie. Wolverhampton blijft voorlaatste, maar kan naar de laatste plaats zakken als West Ham United later op de middag wint bij Everton.

Vooral de treffer van Meireles was van ongekende schoonheid. De 27-jarige Portugees twijfelde niet toen de bal uit het strafschopgebied van de Wolves werd weggewerkt en volleerde de bal in een keer in de bovenhoek.

In de eerste helft had hij ook al een belangrijk aandeel in de treffer van Torres. Meireles werd goed in de diepte aangespeeld en legde vervolgens de bal breed op de Spanjaard, die eenvoudig in het lege doel kon schuiven. In de blessuretijd scoorde Torres ook nog 3-0.

Dalglish was nog zonder overwinning, sinds hij op 8 januari de ontslagen Roy Hodgson opvolgde. Er werd verloren van Manchester United en Blackpool en gelijkgespeeld tegen stadsgenoot Everton.