[WK] Wolf wint 500m, Boer gedeeld tweede

Olga Kroeders

Jenny Wolf heeft de eerste afstand van het WK sprint, de 500 meter ,op haar naam geschreven. De Duitse zegevierde in een tijd van 38,21. Margot Boer en Nao Kodaira werden gedeeltelijk tweede.

Ireen Wüst was de eerste Nederlandse op het ijs. Zij moest het opnemen tegen de Italiaanse Chiara Simionato. De rijdster van TVM klopte haar opponente net en kwam in 39,08 over de finish, haar snelste tijd dit seizoen. Laurine van Riessen had in de dertiende rit de Amerikaanse Heather Richardson als tegenstandster. Van Riessen opende zeer sterk maar moest de ritzege toch aan de Amerikaanse laten door een zwakke laatste 100 meter en ze kwam in 38,93 over de streep.

Nao Kodaira en Margot Boer moesten het tegen elkaar opnemen in de rit erna. De schaatsster van Team Liga opende sterk met 10,64. Beide schaatssters legden elkaar in het vervolg geen duimbreed toe en kwamen allebei in 38,28 over de finish. Annette Gerritsen en Jenny Wolf vormden het laatste paar. Gerritsen gaf weinig toe op Wolf die in 38,21 won. Gerritsen kwam mede door een matige laatste bocht tot 38,53.

Later vandaag volgt de 1.000 meter.