[Upd] Emanuelson vertrekt naar AC Milan

Olga Kroeders

Urby Emanuelson vertrekt mogelijk deze maand nog naar AC Milan. Emanuelson gaat nog deze week een contract tekenen bij Milan. Volgens Voetbal International speelt de verdediger na de zomer voor de huidige koploper van de Italiaanse Serie A.

Milan hoopt zelfs nog deze maand te kunnen beschikken over de speler van Ajax. Een delegatie van Milan reist volgende week af naar Amsterdam om met de clubleiding van Ajax te onderhandelen over de transfer.

Het contract van Emanuelson loopt komende zomer af. Wil Ajax nog wat geld aan hem verdienen, dan moet de club de linksback nog deze maand verkopen. Emanuelson maakte in 2004 zijn debuut voor Ajax.

Update:

De 24-jarige Emanuelson zet zijn loopbaan voort bij AC Milan. De linksback van de Amsterdammers heeft een contract voor drie jaar in Italië getekend en vertrekt komende zomer naar Milan. Ook bestaat er nog de kans dat Emanuelson deze maand nog vertrekt.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde de back in de hoofdmacht van Ajax. Momenteel zijn beide clubs nog in onderhandeling over een directe overgang van Emanuelson.