'Ajax wil Dost uit lijden verlossen'

Jeffrey

Bas Dost staat in serieuze belangstelling van Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. De spits heeft aangegeven weg te willen bij sc Heerenveen.

Dost moet onder trainer Ron Jans genoegen nemen met een plek op de reservebank. Afgelopen zomer werd hij nog voor drie miljoen euro overgenomen van Heracles Almelo. Maar ondanks een uitstekende start in Friesland kreeg hij te maken met een terugval. Jans doet al enige tijd geen beroep meer op de lange aanvaller. Daarom heeft hij aangegeven in januari weg te willen.

Ajax zou wel eens de nieuwe club kunnen worden van Dost. Afgelopen zomer hadden de Amsterdammers al interesse, maar die stap vond Dost toen te groot. Daarbij was de aanvaller toentertijd te duur. Ook FC Twente wilde hem hebben, maar koos voor Marc Janko en Dost ging naar Heerenveen.

Heerenveen wil best meewerken aan een transfer, maar dan zal er wel geld op tafel moeten komen. Voor minder dan drie miljoen euro vertrekt Dost niet. "Daar hoef je geen economie voor gestudeerd te hebben", zegt directeur Robert Veenstra. "Bas hoeft van ons niet weg. Maar als een speler niet gelukkig is, moet je hem niet koste wat kost willen houden."

Vanavond neemt Heerenveen het in Den Haag op tegen ADO. Dost zit bij de wedstrijdselectie, maar zal wederom genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Jans geeft de voorkeur aan Viktor Elm.