'Vraagprijs Suárez minimaal twintig miljoen euro'

Niels (DerMeister)

Ajax wil minimaal twintig miljoen euro ontvangen voor Luis Suárez. Dat schrijft De Telegraaf.

Suárez staat in de belangstelling van Liverpool, dat naar verluidt ongeveer vijftien miljoen euro voor de aanvaller heeft klaarliggen. Ajax hoopt het dubbele te krijgen en wil pas over een transfer praten als de Engelsen met minimaal twintig miljoen over de tafel komen. Ook Tottenham Hotpsur zou interesse hebben in de Uruguayaan.

Volgens De Telegraaf heeft Suárez enkele teamgenoten verteld dat hij verwacht dat hij één dezer dagen uit Amsterdam vertrekt. Trainer Frank de Boer zei eerder dat Ajax alleen wil onderhandelen als Ajax een 'absurd hoog bedrag' krijgt, al wil hij geen exacte prijs noemen. Suárez heeft in de ArenA een contract tot medio 2013.

Ajax staat voor een moeilijke beslissing, want mogelijk kan de club aan het eind van dit seizoen niet zo'n hoge transfersom incasseren als nu. Aan de andere kant is Suárez een belangrijke schakel voor de Amsterdammers in de titelstrijd tegen Twente en PSV. De Boer is overigens niet op de hoogte van de vertrekwens. "Ik heb niet het idee dat Luis koste wat kost weg wil."