Brood baalt van duel tegen Achilles '29

Sjors (Sj0rSz)

RKC Waalwijk kroop gisteravond tijdens het KNVB beker-duel tegen Achilles '29 door het oog van de naald. De Waalwijkers stonden na 120 minuten voetbal op gelijke hoogte (2-2) met de Topklasser, maar namen vervolgens de strafschoppen beter.

"Ze konden voor het eerst in hun carrière de kwartfinale van de KNVB-Beker bereiken. Wie weet of je dat nog een keer meemaakt. Maar het drong bij sommige jongens niet door. Ik ben heel boos geweest en heb die jongens na rust dan ook snel van het veld gehaald," foeterde Ruud Brood, trainer van RKC Waalwijk, na afloop.

Ondanks plaatsing voor de kwartfinale van de KNVB beker was Brood absoluut niet vrolijk. "We kenden de sterkte van Achilles'29. Afgelopen zaterdag hebben we ze nog opnieuw bekeken. In de eerste helft hadden we wel een veldoverwicht, maar waren we enorm slordig in de eindpass, het overzicht was niet goed en de overtuiging in het laatste deel van de aanval ontbrak. In de tweede helft zaten we helemaal niet in de wedstrijd. Waar dat mee heeft te maken? Een gebrek aan concentratie, een gebrek aan inzet."

Mark Janssen, uitkomend voor de A-junioren van de Brabantse club, moest er uiteindelijk aan te pas komen om een lans te breken. "Die 1-0 achterstand zag je aankomen", vervolgde Brood zijn relaas. "We werden steeds verder teruggedrongen. Ik vond dat de ploeg toen behoefte had aan een echte spits en dat is Mark. Dan komt het gezegde 'Jantje lacht, Jantje huilt' om de hoek kijken. Hij scoort twee keer, maar krijgt daarna een rode kaart. In de kleedkamer zat hij na afloop ook te huilen."

Dinsdag a.s. staat de volgende wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker alweer op de rol. In eigen huis ontvangt RKC Waalwijk dan VV Noordwijk. "Iedereen spreekt nu al over een halve finale, maar eerst moeten we nog de kwartfinale winnen. Maar we zijn vandaag heel diep moeten gaan. We zullen deze wedstrijd deze week nog zeker gaan terugkijken."