[AO] Haase: "Dit is prachtig"

Sjors (Sj0rSz)

Robin Haase slaagde er eerder vandaag in om voor het eerst in zijn carrière door te dringen tot de derde ronde van een Grand Slam-toernooi. In Melbourne was onze landgenoot te sterk voor de Argentijn Juan Monaco, die met 6-4, 6-4, 3-6 en 6-2 werd verslagen.

Haase kreeg bij een stand van 5-0 en 40-0 voorsprong drie matchpoints, maar hielp deze allemaal om zeep. Slechts vijf minuten later stond het alweer 5-2. Uiteindelijk ging onze landgenoot er alsnog met de zege vandoor. "Werd het aan het einde toch nog effe lelijk hè...", grapte hij na afloop. "Echt zorgen heb ik me niet gemaakt hoor, daarvoor is de zekerheid met een driedubbele break voorsprong te groot."

Hoe dan ook, Haase is een gelukkig man. "Dit is prachtig. De eerste set verliep een beetje raar, met veel servicebreaks. Maar daarna liep ik lange tijd op cruisecontrol door mijn eigen servicegames heen. In de derde set begon bij mij de vermoeidheid en de concentratie een rol te spelen. Dat gevoel wilde ik in de vierde set bij hem (Monaco) legen en ik denk dat me dat gelukt is."

In de derde ronde treft Haase de als achtste geplaatste Andy Roddick. "Dat wordt heel lastig. Ik zal opnieuw voor een aanvallende speelstijl moeten kiezen,zoals ik tegen Monaco ook heb gedaan."